JURY

Bastienne prins

Bastienne was tot eind mei 2019 directeur-bestuurder van MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas. Daarvoor was zij een aantal jaren coördinator van de afdeling muziek bij De VAK, centrum voor de kunsten in Delft. Na de H.B.S.-A  heeft zij viool gestudeerd aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Daarna ging zij als viooldocente werken op diverse muziekscholen, eerst in Brabant en later in Delft en Waddinxveen. Naast het lesgeven dirigeerde zij ook kinder- en jeugdorkesten.

Toch lag uiteindelijk haar hart meer bij managementfuncties en is zij het met het lesgeven gestopt.

In haar vrije tijd was Bastienne ook lid van diverse besturen, zoals van Stichting Vonk in Waddinxveen. Ook heeft zij mogen jureren in de Maassluise Muziekweek en het Kwarten Festival in de Regio Midden Holland.

JULIEN VERVEER

Julien is docent basgitaar en bandcoach. Sinds 2018 studeert Julien aan de Rockacademie in Tilburg en heeft een minor Educatie gevolgd aan de Universiteit van Eindhoven. Ook speelt hij in twee bands. 

Hij is bassist bij de Haagse Rock’N’Roll band SpeakEasy waarmee hij in het voorprogramma van De Kraaien stond en heeft de band de hoofdprijs gewonnen bij het Metropolis Festival in Rotterdam 2017, en werden zij ook gekroond als de winnaars van Talent Event 2018. In 2019 waren ze te zien bij de Popronde als Never Mind The Hype talent. Ondanks de pandemie speelden ze afgelopen oktober een uitverkochte show in het Paard in Den Haag.

Bij de Nederlandse alternatieve rockband Sonic Whip is hij bassist en is hij backingvocalist. Afgelopen juli kwam hun debuut album Triskelion uit wat ondertussen meer dan 25.000 plays op Spotify heeft behaald.

Lenie de Meij

Lenie de Meij werkt bij Codarts en SKVR als harpdocent. Bij Codarts geeft ze de HVMD harpisten les en is ze betrokken bij de hoofdvak studenten Harp en de lessen Muziek Educatie. Bij SKVR geeft ze naast de harpleerlingen ook les in de SKVR Talentroute muziek. “Geweldig leuk om met kinderen en jongeren te werken, hen allerlei ervaringen aan te reiken die met muziek maken samenhangen: podiumervaring concert bezoek, zelf componeren, samenspelen, theorieles, want hoe zit muziek in elkaar? Bij het Muziekconcours staat ervaring opdoen en plezier hebben centraal. Je ontmoet weer andere muzikanten met een hele andere stijl, of je hoort iemand een mooi stuk spelen en denkt : dit wil ik ook kunnen.

 

Lenie studeerde harp aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Susanna Mildonian. In 1987 zette ze haar studie voort bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium. Zij behaalde daar haar docerend en uitvoerend musicus diploma beide met onderscheiding. In 1995 werd haar de Vriendenkrans van het Concertgebouw in Amsterdam toegekend. Zij volgde lessen bij Marie-Claire Jamet en volgde verschillende masterclasses. Samen met de sopraan Mariet Kaasschieter en fluitiste Marion Schopman vormt ze het Ronsard Trio. Het maken van een muziektheater voorstelling is haar grote wens.

Joyce Leonie van der Hoeven

Leonie is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten, het Conservatorium. Actief als zangeres (o.a. Mindfields, New Breed), songwriter (Grain) en zangdocente. Ze runt haar eigen zangschool Vocally Zen in Rotterdam. Haar debuutalbum Shut Your Mouth Kevin bracht zij in 2009 uit in eigen beheer. Dennis Leeflang (NY Epica, Within Temptation) en Barend Courbois (Blind Guardian, Michael Schenker) werkten aan het album mee. Live nam Gus Genser (drummer Wild Romance) de drums voor zijn rekening.

Als zangdocente helpt zij leerlingen (jong, volwassen, beginner en professioneel) hun stem te ontwikkelen, uit te dagen en gezond te (blijven) gebruiken, maar ook om ruimdenkend, creatief en vooral expressief te zijn.

YMT 2021 was haar eerste ervaring als jurylid. “Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik soms iets simpels en/of waardevols aan een zanger/zangeres kan meegeven, waardoor zij weer een stapje verder kunnen. Het liefst werk ik ook met talentvolle, ambitieuze en leergierige leerlingen!”