FINALISTEN 2022

Lina Olijslager

Lina Olijslager

9 jaar

Lina houdt heel erg van honden: ze kan het niet laten om ieder hondje die ze op straat tegenkomt te aaien. Maar Lina is bovenal een echte zangeres ‘in the making’. Ze is bijna 10 jaar, maar zingt al vanaf haar 6e. Sinds twee jaar zit ze ook op zangles. Ze houdt het liefst van popmuziek, want daar zit een lekkere beat in. Om op het podium bij CKC & partners te staan tijdens Young Music Talent is toch wel heel erg tof. Lina wil later graag professioneel zangeres worden. Ook staat het meedoen aan The Voice Kids hoog op haar wensenlijstje.

Sarah Smit

11 jaar
 
Als we het over een ‘oude rot in het vak’ hebben, hebben we het over Sarah. Ze heeft al veel zangervaring: ze zingt al vanaf dat ze 7 jaar is en zingt graag popmuziek.  Afgelopen december heeft ze het kerstliedje voor ZangExpress opgenomen.  De gaafste plek waar ze ooit gezongen heeft is in het AFAS Circustheater: daar speelde ze de kleine Nala in de musical de Lion King. Ook zong ze  bij Kinderen Voor Kinderen. En of dat eng is? Niet echt. Van te voren is ze best wel zenuwachtig, maar als ze eenmaal op een groot podium staat verdwijnt dat gelukkig weer. En dan is het volgens Sarah heel gaaf om al die mensen te zien die dan naar je kijken en er blij van worden om jou te zien! Of er dan nog wat te wensen valt? Absoluut. Zo wil Sarah heel graag een keer in Ahoy staan om een uithaal te doen die je dan door heel de zaal hoort!
Sarah
Lars

Lars Schinkelshoek

8 jaar

Lars is een multitalent. Hij speelt hockey, is helemaal gek van Formule 1, en dan vooral op Max Verstappen, én spreekt Japans.  Daarnaast speelt hij ook nog eens twee instrumenten: cello en piano. Cello speelt hij al 4 jaar en piano iets korter: 3,5 jaar. Tijdens de finale voor Young Music Talent gaat hij op de cello spelen. Klassieke muziek vindt Lars het mooist, want vaak zijn dat bekende componisten die de muziek maken. Lars heeft nog niet op zoveel plaatsen kunnen spelen vanwege de coronamaatregelen. Maar het grote podium van CKC & partners vindt hij wel heel bijzonder. Hij heeft daar al gespeeld tijdens de voorronde, maar ook met het CKC orke(r)st in december. Zijn droom is dan ook om in een orkest te spelen.

Senna Rijsdijk & Bente Huurman

15 jaar & 14 jaar

Deze twee muzikale dames staan samen in de finale van Young Music Talent met hun gitaar. Maar ze zijn al veel langer bezig met muziek. Zo zingt Bente al sinds dat ze heel jong is, speelt ze twee jaar gitaar, één jaar ukelele en ook nog een ‘beetje’ drum. Senna doet daar zeker niet voor onder. Zij zong al zodra ze geluid kon maken. Op haar achtste begon ze met pianolessen. Ook speelt ze ukelele, al zo’n 1,5 jaar. En door Bente is ze één jaar geleden begonnen met gitaar spelen. De favoriete artiesten van Bente zijn Harry Styles en Twenty One Pilots: hun muziek speelt ze dan ook het liefst. Senna houdt van veel soorten genres, maar het meest van de muziek van singer songwriters. Zo kent ze alle liedjes van Dean Lewis uit haar hoofd. Samen dromen ze ervan om echt iets te gaan doen met muziek. Spelen, een eigen nummer maken en nog veel meer muziekinstrumenten leren spelen!

Senna en Bente
Rebeka

Rebekah Mau

19 jaar

Rebekah heeft al bijna 3,5 jaar zangles en iets meer dan een jaar pianoles. Soms begeleidt ze zichzelf op de piano, maar dat is ze nog aan het leren. Het allerliefst zingt ze liedjes van musicals, maar soms ook popliedjes. Ze vindt het vooral leuk om liedjes met veel emotie te zingen, omdat ze daar helemaal in op kan gaan. Rebekah heeft ooit op Station Utrecht Centraal gezongen. Mensen die elkaar nog nooit eerder hadden ontmoet, stonden ineens samen te zingen rondom de piano. Dat was een hele mooie ervaring! Ook de kerstviering in haar eindexamenjaar vond ze heel gaaf om te doen, omdat veel mensen haar nog nooit hadden horen zingen. Ze zou het geweldig vinden om ooit nog in professionele musicals te spelen. Momenteel zit ze bij een theatervereniging in Utrecht en start ze aan een acteercursus. En die ontwikkeling gaat haar ook letterlijk nog verder brengen: volgend jaar gaat ze op uitwisseling naar Texas. Daar gaat ze vakken over theater en creative writing volgen.

Xiaosong Zhou

6 jaar

Xiaosong is met zijn 6 (en een half) jaar onze jongste finalist dit jaar. Hij speelt al 2,5 jaar piano en dat kan hij prachtig. En de liefde voor de piano zit in de familie: de broer van Xiaosong speelt ook piano. Xiaosong wil net zo goed worden. Het liefst speelt hij de muziek van Bach, maar ook andere liedjes met mooie melodie. Normaal speelt hij thuis, waar hij zich rustig voelt en zelf zijn liedjes kan kiezen. Op het podium staan van CKC & partners is voor hem tot nu toe de meest toffe plek waar hij ooit heeft gespeelt. En daarmee ook de eerste keer!

XiaoSong Zhou

Emma Penningnieuwland

18 jaar

 

Al 11 jaar speelt Emma harp. Als klein meisje begon ze op een troubadour harpje, daarna heel wat jaren op een grotere haakjesharp en sinds afgelopen zomer heeft ze thuis een pedaalharp. Het liefst speelt ze afwisselend verschillende muziekstijlen. Moderne stukken zoals popliedjes vind ze tof omdat ze heel herkenbaar zijn. Maar ook ritmische stukken, zoals Spaans of Argentijns, met een mooie melodie en veel contrasten in dynamiek zijn favoriet. De tofste plek waar ze tot nu toe gespeeld heeft is het Stadstheater. Dit optreden was onderdeel van de nieuwjaarvoorstelling van de gemeente. Met zo’n 800 mensen in de zaal was dat haar eerste ‘grote’ optreden. Emma vindt het belangrijk dat ze plezier blijf beleven aan het harpspelen en zich verder kan ontwikkelen op de pedaalharp. Iets wat ze wel heel gaaf zou vinden om ooit te doen is spelen in een groot live-orkest bij een musical. Emma heeft vorig jaar haar tweetalige vwo-opleiding afgerond en studeert nu tandheelkunde: daarbij komt haar (door de harp) welgetrainde hand-oog coördinatie goed van pas!

Nirecka van Rhee

14 jaar
 
Nirecka speelt al acht jaar viool. Ze speelt al sinds een klein meisje klassieke muziek en dat doet ze nu nog steeds het liefst. De meest toffe plek waar ze ooit heeft gespeeld is bij de bruiloft van haar tante in Curaçao in een prachtige katholieke kerk. Ze zou het heel gaaf spelen om dat stuk (Schindler’s List) nog een keer te spelen met een groot orkest. Ook in Curaçao is Nirecka niet onopgemerkt gebleven: ze is gevraagd om mee te doen met een liedje om Curaçao bij te helpen tijdens de pandemie zodat mensen hoop bleven houden.
Nirecka
Helena

Helena Tsang

10 jaar

 

Inmiddels speelt Helena alweer 4 jaar piano. Ze houdt erg van rustige muziek en speelt daarom graag bepaalde liederen uit dramaseries. Maar ook klassiekers zoals Für Elise van Beethoven. Helena hoopt heel erg dat ze de finale van Young Music Talent gaat winnen. Dat kan net het opstapje zijn om verder te gaan met muziek en om in de toekomst haar eigen muziek te componeren. Ze staat tijdens deze competitie voor het eerst op het podium en geeft daarmee haar eerste officiële optreden. En dat smaakt nu al naar meer: ze wil nog veel vaker optreden op een groot podium voor veel publiek!

Alexander Voortman

17 jaar

Al van jongs af aan speelt Alexander gitaar, maar volgens hemzelf pas echt serieus vanaf zijn 15e. Ook zingt hij al heel zijn leven en zit hij sinds anderhalf jaar op zangles. Popmuziek en R&B zijn favoriet. Hij is er mee opgegroeid en vindt dat nu juist het leukst om te spelen en te zingen. Echt veel podiumervaring heeft Alexander nog niet, maar dat betekent niet dat hij er niet van droomt. Hij hoopt ooit een eigen album uit te brengen en eigenhandig het meest populaire podium van de wereld Madison Square Garden in New York uit te verkopen voor zijn solo-optreden.

Alex
Mia Kaarls

Mia Kaarls

16 jaar
 
Mia heeft inmiddels al flink wat muziekervaring op haar naam staan. Zo speelt ze al 7,5 jaar fluit en al bijna 10 jaar piano. Wat ze het liefst speelt ligt nogal uiteen: muziekstukken uit de klassieke periode vindt ze altijd heel mooi om te spelen omdat ze een goede combinatie hebben tussen langzame delen en snelle technische delen. Aan de andere kant vindt ze moderne muziek ook heel leuk om te spelen omdat die heel uitdagend en onvoorspelbaar is. Mia heeft al eens op een internationaal podium gestaan. Bij een muziekkamp in Interlochen, Michigan, heeft ze met een orkest op een podium gespeeld dat uitzicht had op Lake Michigan. Mia hoopt nog heel lang van haar hobby muziek te kunnen genieten en daarnaast ook nog genoeg tijd te hebben voor haar andere hobby: programmeren. Ze programmeert in een robotica team waarmee ze in april naar het wereldkampioenschap in Houston gaat.

Chun Wai Ng

13 jaar
 
Chun Wai is geen onbekende in de Young Music Talent wedstrijd. In 2019 heeft hij de Young Music Talent van de leeftijdscategorie t/m 10 jaar gewonnen. Ook heeft hij al eens op het podium van het Stadstheater gestaan voor een groot publiek. Hij speelt al 4 jaar lang gitaar en dan het liefst klassieke muziek. Die vindt hij het mooist klinken. Ooit hoopt hij professioneel gitarist te worden.
Chun
Dion Lam

Dion Lam

10 jaar
 
Dion zou heel erg graag zo goed piano kunnen spelen dat hij het derde deel van de Moonlight Sonata van Beethoven zou kunnen spelen. Dat is nogal wat. Maar Dion weet waar hij het over heeft. Hij speelt vijf jaar piano en houdt ervan om klassieke muziekstukken te spelen. Ook moderne muziekstukken weet hij erg te waarderen, bijvoorbeeld van de componisten Ludovico Einaudi of Yiruma. Dion heeft al eens bij CKC & partners gespeeld tijdens de afscheidsexpositie van kunstenaar Gerard Kamphuis. En nu gaat hij het podium van Young Music Talent onveilig maken! Tijd voor andere hobby’s heeft hij ook nog: hij houdt erg van de verhalen van de Griekse mythologie en van sporten.

Mia Chen

11 jaar
 
De eerste noten op de piano waren voor Mia eigenlijk voor de lol, maar al snel kwam ze erachter dat ze het toch wel erg leuk vond. Dus twee jaar geleden begon ze serieus te spelen en les te volgen. Daarna ging het heel snel. Nu geniet ze van de klassieke melodieën en is ze tevreden met wat ze heeft bereikt in twee jaar. Mia vindt het heel leuk om op het podium van CKC & partners voor publiek te staan tijdens de finale. Het liefst staat ze voor een nog veel groter publiek om beroemde stukken te spelen.
Mia
Fabian en Dylan

Fabian van der Knaap & Dylan Hokstam

18 jaar & 18 jaar
 
Deze heren zijn oprecht muzikaal te noemen. Dylan speelt zowel elektrisch, akoestisch als basgitaar, mandoline en zingt er ook nog eens graag bij. Fabian blinkt uit op de saxofoon (alt tenor en sopraan), de EWI, klarinet, dwarsfluit, piano, basgitaar en accordeon. Ze spelen samen graag jazz en funk: daar kunnen ze lekker op losgaan. Dylan speelt daarnaast ook graag country op zijn akoestische gitaar. Fabian heeft al eens op het podium van de grote zaal van Het Koninklijk Concertgebouw gestaan. Dylan heeft nog niet zoveel podiumervaring, maar weet dan wel hoe een opnamestudio er van binnen uitziet: hij is er regelmatig te vinden. Dromen hebben de heren zeker: Dylan wil graag audio engineer worden en Fabian wil graag nog eens in Birdland, Blue Note of The Village Vanguard in New York spelen met Christian McBride of Ron Carter.

.

Raman Sandi

10 jaar
 
Raman speelt op de klassieke gitaar. Interesse om een muziekinstrument te spelen heeft hij altijd gehad. Bijna 4 jaar geleden deed hij een proefles bij meester David en hij was gelijk verkocht. Hij speelt veel klassieke, maar ook veel Spaanse muziek.
Raman speelt vaak en treedt ook op voor publiek. Hij vindt dat altijd leuk en een beetje spanend. Vorig jaar heeft hij voor het eerst meegedaan aan de Young Music Talent en hij won de aanmoedingsprijs in de voorrondes. Nu hoopt hij dat zijn optreden de jury en het publiek laat genieten.
Hij leert dat van zijn meester David. Meester David is dan ook zijn grote voorbeeld. Drieënhalf jaar lang is Raman al bezig. Hij speelt vaak en treedt ook op in een ander talententraject. ´Maar dit is wel echt de grootste uitdaging tot nu toe´ vertelt hij erbij. Zijn favoriete artiest is Harry Saxioni. Een succesvolle Nederlandse muzikant. En dat wil hij ook worden. ´Ik wil beroemd worden en een meester!´ zegt Raman enthousiast.

.

Raman