FINALISTEN 2021

Alex Avgitidis

15 jaar. Piano & zang

Alex is serieus bezig.  Een echte performer, dat wil hij nu zijn en later worden.´Ik train al 6 jaar lang elke dag´ vertelt hij enthousiast. Hij gaat daarvoor naar de muziekschool en heeft daarbij ook nog eens prive-les. Klassieke muziek van Mozart en andere beroemdheden speelt hij graag. Soms moeilijke stukken waar hij zich erg goed op voorbereidt. Dan doet hij grondig onderzoek. Zijn droom is om theaters te gaan touren. Uitverkochte theaters vullen met prachtige zang en aanbeden worden door een groot publiek, dat lijkt hem wel wat. ´Wie weet kan ik ooit zo beroemd worden als Pavarotti’, vertelt het 15-jarige talent. Een grote droom die door Young Music Talent al een beetje meer werkelijkheid wordt.

Aysana Heerdink

9 jaar. Zang

Aysana is 9 jaar jong en erg energiek. Ze zingt graag en het liefst liedjes waarin ze echt lang mag uithalen.´Liedjes met lange uithalen zingen vind ik heerlijk! Net als hoog zingen en tempo liedjes’, vertelt ze enthousiast. Haar favoriete zangeres is Arianne Grande. En die kan dat ook erg mooi. Aysana heeft al ervaring met optreden. Aysana is vol levenslust. Ze doet van alles en noemt een lange lijst op: karate, turnen, ballet, dans, musical, acteren, dansen en zingen. En nu staat ze in de finale van Young Music Talent! Ze wil graag beroemd worden en met zoveel actie maakt ze daarop een goede kans. Ze is een bezig bijtje dat nog veel van zich gaat laten horen.

 

Casper Bleichrodt

15 jaar Fagot

In 2015 verscheen een artikel in Trouw: ´Wie blaast de fagot nieuw leven in?´ Er was in Nederland steeds minder belangstelling voor dat instrument. Tot nu, want Casper blaast dat mooie geluid opnieuw de zalen in. Hij laat licht schijnen op een uniek instrument tussen de vele gitaren en violen. Een fagot is een houten blaasinstrument, met een karakteristiek geluid, wat er indrukwekkend uit ziet. Het maakte zelfs zoveel indruk dat Casper, die uit een familie van cello-spelers komt, besloot om helemaal over te stappen. ´En het bevalt prima´, vertelt het 15-jarige talent. Casper doet mee aan Young Music Talent. Vooral omdat de sfeer zo goed is en het leuk is om andere muzikanten te leren kennen. Hij heeft al eerder meegedaan en is niet meer erg nerveus.

Desiree van osta

Dion Lam

9 jaar. Piano

De 9 jaar jonge Dion en zijn moeder bereiden zich goed voor op de finale. Dion speelt op de piano en oefent erg veel. Van Andante naar Allegro, hij speelt het allemaal. Eerst speelde Dion twee nogal verschillende muziekstukken, maar op het laatste moment is besloten om dat tweede stuk vlak voor de finale te vervangen. Nu gaat hij muziek spelen die beter bij elkaar past. Dat op het laatste moment veranderen is een grote uitdaging. Het is veel werk. Veel oefenen in een korte tijd. Maar dat hebben Dion en zijn moeder er graag voor over. ´Wij willen het beste voor de jury en voor de luisteraars’, vertellen ze. Wat hij in de toekomst wil weet Dion nog niet zo goed. Hij focust zich op de beste prestatie voor dit moment.

Dominique Drabbe

14 jaar. Drummer

Dominique speelt alles wat maar lekker klinkt. Rock, Jazz of Pop, hij vindt het allemaal top. Drums zijn het kloppend hart van de muziek en Dominique is een drummer. Zijn grote voorbeelden zijn Cesar Zuiderwijk en Roger Taylor. Cesar heeft hij al een keer ontmoet, ‘Dat was fantastisch!’ En Roger Taylor dat is een legende. Die man ontmoeten staat nu bovenaan Dominiques bucket list. Voor de finale is hij niet nerveus. Dominique heeft al eerder mee gedaan en daar leerde hij dat hoe losser je bent, hoe beter je speelt. Dus hij gaat vooral veel plezier maken. Hij doet graag mee aan Young Music Talent. Om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe skills te leren van het optreden en vooral om de mensen te laten genieten.`Ik hoop dat ik de mensen en de jury echt kan laten genieten´ vertelt het 14-jarige drumtalent

Eleonora Ceretto

9 jaar. Piano.

De pas 9-jaar jonge Eleonora Ceretto speelt graag Russische muziek van allerlei componisten. Eleonora zingt en speelt ook op de piano. Ze houdt vooral van klassieke muziek. Voor zingen heeft ze nog geen les, maar voor piano wel. Al anderhalf jaar en ze speelt zo veel als mogelijk. Volgens haar moeder wil ze later graag naar het conservatorium in Den Haag. Dat wordt bevestigd door de kleine Eleonora: ´ Ik wil graag muzikante worden, dat lijkt mij erg leuk. Maar misschien ook wel dierenarts´ voegt ze eraan toe. Ze is nog jong en volop in muzikale ontwikkeling. Young Music Talent is voor haar een leuke uitdaging en optreden in de finale is heel bijzonder.

Emma Penningnieuwland

17 jaar. Harp.

Emma wil graag in een professioneel orkest spelen. ´Dus als je een plaats weet bel mij maar op!´ zegt ze snel. Ze speelt harp en Lavinia Meijer is een groot voorbeeld. Daar heeft ze nog een concert van bezocht toen ze wat jonger was. Emma doet het tweetalig VWO. Dus ze leert zowel in het Engels als in het Nederlands. Best lastig, maar Emma blijkt van uitdagingen te houden en doet harp er graag bij. ´Ze treedt vaak op en dat bevalt goed. Op de harp speelt ze veel Zuid-Amerikaanse stukken. Maar ook Barok en de Spaanse Flamenco. Verder heeft ze geen echte muzikale ambities. Beroemd of rijk worden boeit haar niet zoveel. Ze gaat vooral graag nieuwe uitdagingen aan. Nerveus voor de finale is ze ook niet, ze gaat ‘gewoon’ lekker spelen. En met die losse plezierige houding kan deze non-nerveuze, uitdagende meid nog weleens hoge ogen gaan gooien.

Jan van Tuijl

10 jaar. Cello

Samen met moeder Ellen vertelt de enthousiaste Jan over zijn muziek. Jan is 10 jaar en speelt al 5 jaar cello. Jan is een harde werker. Samen met zijn moeder oefent hij erg veel. Elke dag wel een uur. Hij speelt solo, maar van 2Cellos is hij groot fan. Dat is een populair duo dat bekende liedjes covert op hun cello´s. Zoals bijvoorbeeld ´Wake me up´ van Avicii. Jan is erg bescheiden. Hij was verbaasd dat hij door mocht naar de finale. En wat hij verder in de toekomst gaat doen weet hij nog niet. ´Ik ben nog jong´ zegt Jan. Zijn moeder, die hem altijd helpt, stuurt Jan daarom op tijd naar bed. Zodat hij fit op kan staan en met veel plezier op zijn cello kan spelen.

Leonie Fluitman

11 jaar. Zang

De 11 jaar jonge Leonie zingt veel op de theaterschool. Haar grote droom is om ooit in een beroemde musical te spelen. Disney´s Aladdin is het eerste wat in haar opkomt. Ze wordt erg enthousiast als ze over de muziek praat.  Ook ´The sound of music´ is een favoriet, voegt haar moeder toe. ´Ja die ook´ bevestigd de ambitieuze Leonie, ´Als het zingen is vind ik alles leuk’, want zingen doet ze het allerliefste. Leonie houdt van in de spotlight staan. Het is een geboren show-dame. Je kunt haar ook al zien op Youtube. Daar loopt ze, al zingend in het Indonesisch, buiten rond en neemt de kijkers op haar wandeling mee. Veel mensen zullen die tekst niet verstaan, maar haar performance zegt meer dan genoeg

Livia Melse

8 jaar. Zangeres

Livia, een 8-jarig zangeresje, wil ooit graag een ster worden. Beroemd zijn lijkt haar heel leuk en Young Music Talent is een kleine opstapje richting die droom.  Ze houdt van allerlei muziek. Vooral van popmuziek en haar grote favoriet is Ava Max. ´Ik wil heel graag zingen, dansen en de wereld rondtouren´ vertelt ze. Ze oefent veel en treedt graag op. Gelukkig heeft ze een lieve moeder die haar altijd en overal bij helpt. Nu is Livia nog een prinsesje, maar als ze zo doorgaat wordt ze later vast en zeker een zingende koningin.

Louise de Zeeuw

18 jaar. Zang & Gitaar.

Louise heeft zich net ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is van plan om heel veel met muziek te doen. Louise Music is de allesomvattende naam van haar nieuwe bedrijfje. Louise zingt, speelt gitaar en schrijft zelfs haar eigen muziek. Ze promoot zichzelf al op veel online platforms en treedt graag op. Haar favoriete optredens zijn intiem en gezellig. Het optreden in ´The Coffee and Music club´ was een van de mooiste ervaringen. ´De intimiteit daar was super´ vertelt ze al genietend van de mooie herinnering. Haar grote voorbeeld is de kleine superster Arianne Grande. `Zij heeft mij met het nummer ´Breathin´, door veel moeilijke, angstige periodes geholpen´ vertelt Louise. ´Ik wil ook een inspiratie zijn voor iedereen die dat nodig heeft.´ Louise is een echte ´muzikantentrepreneur´ die continu met muziek bezig is en ook zin heeft in de finale van Young Music Talent.

Marijn Roos

17 jaar. Saxofoon.

Net zoals supermuzikanten Mozart en Prince speelt Marijn meerdere instrumenten. Zijn lievelingsmuziek is Jazz. En in de finale gaat hij met jazznummers het publiek op de saxofoon entertainen. Marijn is blij met zijn finaleplaats. Muziek maken is wat hij het allerliefste doet. Hij wil elke dag, elk moment, zijn hele leven lang met muziek bezig zijn. De toekomst ziet hij rooskleurig voor zich. Eerst wilde hij enkel optreden. Maar het laatste jaar is zijn visie bij gesteld. `Ik wil ook graag lesgeven´ vertelt het jonge talent. Hij wil hoe dan ook overal en altijd met muziek bezig zijn. Zijn meester is zijn grote voorbeeld! Om een meester in de muziek te worden doet hij zoveel mogelijk ervaring op. En Young Music Talent is daar een prima podium voor. Podium ervaring en de spanning van de finale brengen hem snel naar een hoger niveau. En zo komt de dag dichterbij dat deze student de grote meester wordt.

Nirecka van Rhee

13 jaar Viool

Nirecka wil graag in een orkest spelen. Dat deed ze al een keer eerder en het beviel erg goed. Ze is 13 jaar jong en een serieuze, gedreven vioolspeelster. Ze heeft al vaker opgetreden voor publiek.´Maar door de corona maatregelen was dat helaas lang niet mogelijk´ vertelt het talent. In de toekomst ziet Nirecka zich graag als een klein onderdeel van een groot orkest in een mooie zaal. Dan kan ze vrij anoniem toch haar persoonlijke touch aan het optreden geven. Haar favoriete componist is Bach. Een klassieke meester waar ze graag muziek van hoort en speelt. In de finale van Young Music Talent gaat ze dan ook stukken spelen van deze componist. 

Raman Sandi

9 jaar. Klassieke gitaar

Raman speelt op de klassieke gitaar. Klassieke, maar ook veel Spaanse muziek. Hij leert dat van zijn meester David. Meester David is dan ook zijn grote voorbeeld. Drieënhalf jaar lang is Raman al bezig. Hij speelt vaak en treedt ook op in een ander talententraject. ´Maar dit is wel echt de grootste uitdaging tot nu toe´ vertelt hij erbij. Zijn favoriete artiest is Harry Saxioni. Een succesvolle Nederlandse muzikant. En dat wil hij ook worden. ´Ik wil beroemd worden en een meester!´ zegt Raman enthousiast.

.

Sarah Verhulst

16 jaar Viool

Sarah is 16 jaar en op weg naar het pre-conservatorium. Daar gaat ze 4 en 5 havo doen. Die studie heeft een overvloed aan muzikale vakken. En voor Sarah geldt hoe meer muziek, hoe beter. `En daarna wil ik graag naar het conservatorium op Codarts´ vertelt ze erbij. Ze heeft geen favoriete componist. Ze speelt graag langzame stukken met veel intonatie en dan weer snellere stukken die heel technisch zijn. Van muziek wordt ze altijd enthousiast en ze wil graag alles leren. Nu doet ze voor de derde keer mee met Young Music Talent en haar vader neemt elk optreden op zodat Sarah ervan leert en daardoor is ze ook deze keer weer wat beter.

Viren Ramchand

15 jaar. Piano

Viren is een performer in hart en nieren. Als hij ergens een openbare piano ziet gaat hij er gelijk op spelen en laat hij graag anderen genieten. Hij is een echte entertainer en speelt zijn eigen mix van klassieke en moderne nummers. Zijn optreden in de Young Music Talent finale wordt liefdevol. `Ik ga het nummer Perfect van Ed Sheeran spelen.´ vertelt het 15- jarige talent. Viren´s cover van dit nummer, dat al meer dan een miljard keer op Youtube is bekeken, beloofd iets moois te worden. ´In de toekomst wil ik ook graag voor een heel groot publiek spelen’, voegt hij eraan toe. En dat zou best weleens kunnen gebeuren. Want was het niet Billy Joel die al zong over een Piano man waar iedereen naar vraagt?

Xiaohan Zhou

9.5 jaar. Piano

Xiaonhan is 9 en speelt al vijf jaar piano! Elke dag wel een uur! Xiaohan is een harde werker die echt goed wil worden en echt let op elk detail. Hij speelt graag klassieke muziek en zijn lievelingsmuziek is Bach. “Daar kan ik eindeloos naar luisteren”, zegt hij. Volgens Xiahoan, is talent belangrijk maar door hard te werken kun je alles bereiken dat je wilt. Als hij piano speelt houdt hij er ook van om mensen te verrassen. Chopin, Bach, hij kan het allemaal en je weet nooit wat hij zal laten horen. Nu doet hij mee aan Young Music Talent waar zijn inzet, toewijding en precisie ons veel luistergenot zal geven.

Zubeida Hussain

16 jaar. Dwarsfluit

Zubeida speelt dwarsfluit. Het magische instrument volgens Mozart. Ze vindt het heerlijk om daar langzame liedjes op te spelen.’ Snelle stukken zijn vaak erg technisch en dan word je gedwongen vooral op je vingers te focussen’, vertelt ze. Emotie is voor Zubeida belangrijker dan techniek.´Met langzame liedjes kan ik veel emotie voelen en mensen veel emoties laten voelen´. Muziek is een emotionele hobby voor haar. ´En dat zal het ook altijd blijven’ benadrukt ze. Zubeida is een bescheiden talent wat duidelijk weet wie ze is en waar ze van houdt. Ze heeft verder geen ambitieuze muzikale droom. Op het moment is ze bezig met een opleiding tot schoonheidsspecialiste en dat is genoeg. Wat ze in haar vrije tijd graag doet is dromen bij mooie muziek. En wij kijken er naar uit om weg te dromen bij een van haar optredens.

PRIJSWINNAARS