2023

FINALISTEN 2023

Emma Liu

Viool

Emma is 7,5 jaar en speelt zo’n 1,5 jaar viool. Ze houdt erg van vrolijke muziek, zo erg dat ze er gelijk door wil dansen! Het podium van Young Music Talent was voor Emma gelijk de meest toffe plek waar ze ooit gespeeld heeft. Later zou Emma graag beroemd willen worden als violist. Naast de viool houdt Emma ook erg van tekenen en zwemmen.

Xiaosong Zhou

Piano

Vorig jaar heeft Xiaosong ook de finale bereikt en hoopt dit jaar zo goed te spelen om als winnaar uit de bus te komen. Dus op een groot podium heeft Xiaosong met zijn 7,5 jaar al gestaan: het podium in de Theaterzaal van CKC & partners. Xiaosong speelt al zo’n 3,5 jaar piano en speelt graag stukken van Bach en Mozart, maar ook andere liedjes met mooie melodie.

Nori van Wershoven

Harp

De 10 jarige harpiste Nori speelt al zo’n 2,5 jaar. Het liefst speelt ze klassieke muziek want daar wordt ze rustig van. Ze heeft inmiddels al wat podiumervaring: naast het podium van Young Music Talent heeft ze ook al eens in de Oude Kerk opgetreden. Naast het spelen op de harp, volgt Nori ook nog circusles en knuffelt ze graag met haar 2 cavia’s.

Eleonora Ceretto

Piano

Eleonora is 10 jaar en speelt al zo’n 3 jaar piano. Een echte passie van haar, want Eleonora oefent iedere dag ongeveer 2 uur. Ze speelt het liefst vrolijke en snelle klassieke stukken. Misschien heb jij Eleonora al eens horen spelen, want ze heeft wel eens op de piano op Den Haag Centraal gespeeld, waar veel reigers even stopten om naar haar te luisteren. En dat mogen best wat meer mensen worden, want ze droomt graag groot: voor veel mensen optreden op een groot podium. Als ze even niet met de piano bezig is, richt Eleonora zich het liefst op dieren en is graag in de natuur te vinden.

Lars Schinkelshoek

Cello

Lars is 9 jaar oud en speelt cello (5 jaar) en piano (4,5 jaar). Lars heeft met beide instrumenten meegedaan aan de voorrondes en heeft met cello de finale gehaald. Lars speelt graag bekende klassieke muziek en hoopt ooit nog eens met het Residentieorkest van meester Tom van Lent te spelen. Naast cello en piano houdt Lars ook er van hockey, Formule 1 en voetbal. Grappig feitje: Lars spreekt Japans!

Phoenix Tsang

Piano

De achtjarige Phoenix speelt al 3 jaar piano. En dat kun je merken, want ze wordt helemaal blij om op het podium te staan om zichzelf te presenteren, super knap! Phoenix speelt graag vrolijke muziek en een muzikale droom is nog een beetje moeilijk. Maar dat gaat vast nog komen!

Nirecka van Rhee

Viool

Nirecka is 15 jaar en een echte muziekliefhebber. Ze speelt al 9 jaar viool en ze besteedt haar vrije tijd ook graag aan muziek. Zo houdt ze van piano, gitaar en vindt ze het heel leuk om in verschillende bandjes op school te spelen. Klassieke muziek is haar favoriet: dat speelt ze al heel lang en raakt haar op een manier waarop ander soort muziek dat niet doet. Ooit hoopt Nirecka met een groot symfonieorkest een stuk op te treden in een grote zaal. En dan bij voorkeur het vioolconcert van Mendelssohn of van Sibelius.

Luc Brunings

Drums

De 15 jarige Luc krijgt al sinds zijn zesde drumles en is groot fan van The Beatles. Hij houdt van rock en popmuziek, maar ook van jazz. Eigenlijk alles met een lekker drumritme! Hij wil graag drummer worden in een goede band. Een voorproefje van zo’n ervaring heeft hij al een keer gekregen: een band in een kroeg in de Lier kwam een drummer tekort en Luc mocht invallen! Naast een fanatieke drummer is Luc ook een fanatieke tennisspeler: hij traint wel vijf keer in de week!

Chun Wai Ng

Gitaar

Chun Wai is 14 jaar oud en zit al bijna 6 jaar op gitaarles bij David van Ooijen en speelt op zijn school ook nog in een band. Hij heeft een brede muzikale interesse. Hij speelt graag klassieke muziek op de klassieke gitaar, houdt er ook van om op de akoestische gitaar een ballad of een pop-nummer te spelen én speelt rockmuziek op de elektrische gitaar met zijn band. Podiumervaring heeft Chun Wai al best veel, al was zijn meest toffe plek de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. Een grote droom is ooit nog een eigen nummer te schrijven, samen met zijn band.

Aysana Heerdink Estrella

Zang

Raman Sandi

Gitaar

Emma van Eeten

Basgitaar

De 19 jarige Emma speelt al 6 jaar basgitaar en doet solo mee aan Young Music Talent, maar ook met de band Babytown. Als bassist verandert haar muzikale smaak vaak en haar voorkeur ligt vooral bij de baspartij. Zo heeft ze zelfs Bach gespeeld! Als ze echt moet kiezen is dat toch het liefst rock of andere alternatieve muziek. In bandformatie heeft Emma al vaak op het podium gestaan, maar nog nooit ech alleen. Grote droom van Emma is om ooit met haar band op een Bevrijdingsfestival te spelen. Een solo-droom heeft ze ook: meer zelf baspartijen schrijven en lessen nemen bij het Conservatorium.

Mia Kaarls

Fluit

De 17 jarige Mia speelt al 9 jaar fluit. Een echte muzikale dame, want ze heeft ook 10 jaar piano gespeeld. Ze speelt het liefst muziek uit de periode van de romantiek omdat er vaak uitdagende stukjes in zitten. In 2021 speelde Mia met haar orkest bij de buitenlocatie Het Witte Kasteel in Noord-Brabant en dat is meteen haar meest toffe plek waar ze heeft gespeeld. Mia hoopt nog lang plezier te houden in het maken van muziek en dit nog lang te blijven doen.

CKC Strijkorkest

Doppler Kwartet

Babytown

De band Babytown bestaat uit drie enthousiaste bandleden: Dylan (19), Emma (19), en Timo (18). Emma is bassist, zij speelt al basgitaar sinds 2017. Dylan speelt gitaar (sinds 2015) en neemt de leadzang voor zijn rekening. Timo is thuis in alle drums, hij speelt al sinds 2013. Babytown is in 2017 als band gevormd: een rockband die thuis is in de funk rock, grunge en punk muziek. De band heeft al behoorlijk wat podiumervaring en hopen ooit nog eens muziek te creëren die naar hun gevoel verteld moet worden.

PRIJSWINNAARS 2023