2023

FINALISTEN 2024

Leonardo Aragón

Piano – Aanmoedigingsprijs 2024

Maidar Tugutov

Piano

De 9-jarige Maidar speelt inmiddels 2 jaar piano en hij vindt het geweldig om klassieke muziek te spelen. Hij vindt het erg leuk om op te treden in het CKC gebouw, omdat hij dan ook optredens ziet met andere muziekinstrumenten.  Naast pianospelen is Maidar graag aan het gamen, schaken en judoën.

Nori van Wershoven

Harp

Nori is 11 jaar oud, knuffelt graag met haar twee cavia’s én speelt ruim 3 jaar harp. Echt favoriete muziek om te spelen heeft ze niet; ze vindt alles mooi. Naast het spelen op de harp is Nori ook graag te vinden in het circus en geeft regelmatig een luchtshow weg. Young Music Talent winnen is haar grote droom, eerder stond ze al in de Oude Kerk met een solo-optreden.

Eleonora Ceretto

Piano

De 11-jarige Eleonora speelt al vier jaar piano. Ze speelt graag zowel klassieke als moderne stukken; in de klassieke stukken vindt ze de uitdaging om meer van muziek te leren en een betere pianiste te worden, in de moderne muziek vindt ze ontspanning. Ze heeft al best wat podiumervaring; zo mocht ze de pianomarathon Vexations vorig jaar openen en trad ze op bij de uitreiking van de Kunst en Cultuurprijs.

 

Candide Boissevain

Cello

De 8-jarige Candide kreeg haar eerste celloles toen ze 3 jaar was. Ze speelt het liefste snelle muziek, omdat ze het leuk vindt om heel snel te bewegen met haar handen. Candide heeft al wat podiumervaring; zo speelde ze in de Uylenburger synagoge in Amsterdam. Haar muzikale droom is een cello te kunnen kopen met een heel mooie klank waar ze de rest van haar leven op kan spelen. Ook zou ze Maxim Kozlow (Cellopedia) nog eens willen ontmoeten, zodat ze kan vragen hoe hij zo mooi kan spelen en dan ook nog tijd vindt om al die stukken op te nemen. 

 

Emma Liu

Viool

Emma is 8 jaar en speelt al 2,5 jaar viool. Ze vindt het super leuk om in het CKC voor publiek te spelen, omdat ze daar van docente Geneviève veel coole dingen leert. 

 

Samuel Donner

Piano

Samuel is 15 jaar en speelt sinds zijn zesde jaar piano. Als solist heeft hij de finale van Young Music Talent gehaald, maar ook als bandlid van The Brawlers. Samuel heeft dus al wat podiumervaring, zo heeft hij al eens tijdens de kerstviering van zijn school ONC Parkdreef een optreden gegeven.

Elisabeth Cammeraat

Viool

De 14-jarige Elisabeth speelt al sinds haar zesde viool; het liefst klassieke muziek omdat ze dat heel mooi vindt en ze hier echt haar gevoel in kan leggen. Ze wil zich graag verder ontwikkelen in haar vioolspel om zo ook hele moeilijke stukken te kunnen spelen. Podiumervaring heeft ze ook al, zo stond ze al eens in Amare, samen met een orkest.

Elise van den Brand

Dwarsfluit

De 17-jarige Elise speelt inmiddels acht jaar dwarsfluit, waarvan al bijna zeven jaar in het Hofstad JeugdOrkest. Het liefst speelt ze veel verschillende muziek; muziek met loopjes en waar ze iets nieuws van kan leren. Elise stond al eens met haar orkest tijdens een tournee op een kasteelplein in Duitsland. Ook heeft ze al eens een optreden gegeven in de concertzaal van Amare.

Charlie Wink

Zang

De altijd blije en vrolijke 13-jarige Charlie zingt al 4 jaar alle soorten muziek, zoals Adele en Aurora. Charlie heeft eerder in Hilversum al eens auditie gedaan voor het Junior Songfestival en zong in Gran Canaria bij Hotel Gloria Amadores. 

Raman Sandi

Gitaar

Raman is 12 jaar oud en speelt al zijn halve leven gitaar; snelle klassieke stukken speelt hij het liefst. Raman zou heel graag nog eens in een band willen spelen en heeft al een indrukwekkende plek op zijn naam staan waar hij heeft opgetreden; op een rondvaartboot tijdens een muzikale vaart. Heel gaaf!

Xiaohan Zhou

Piano

Xiaohan is 12 jaar en speelt inmiddels al 7 jaar piano. Het liefst klassieke muziek, omdat het een rustig gevoel geeft en zo volledig in de muziek kan opgaan. Xiaohan heeft eerder al in de kerk in Maassluis voor de burgemeester gespeeld en zou het heel graaf vinden om in het Steinway Concours de finale te halen.

Eleonora en Raman

Ensemble Klassieke Muziek: gitaar en piano

Als solisten staan ze in de finale, maar óók als duo! Eleonora en Raman spelen een paar maanden samen en vinden het erg leuk om de klanken van piano en gitaar te combineren. Ze hebben al twee keer opgetreden in de Oude Kerk en hopen nog vaak samen op te kunnen treden.

Dolce trio

Ensemble Klassieke Muziek: Nirecka (viool), Wende (cello) en Xiaohan (piano)

MerQury

Ensemble Lichte Muziek

De leden van de band MerQury hebben elkaar leren kennen op het Erasmus College. De band bestaat uit de Maddox (16 jaar), Sandro (15 jaar), Noah (15 jaar), Sil (15 jaar) Julian (14 jaar) en Jesper (16 jaar). Ze hebben al op veel mooie plekken gespeeld, o.a. in de grote zaal van Poppodium de Boerderij en op het podium van het Hilvertshof in Hilversum. Waar er nu voornamelijk covers gespeeld worden is uiteraard een grote droom om ooit eigen muziek te spelen voor heel veel publiek. 

The Brawlers

Ensemble Lichte Muziek: Chun Wai, Jurgen, Lucien, Samuel, Dries

De 15-jarige Chun Wai kan eigenlijk alle gitaren spelen, maar speelt in de band nu zo’n 2 jaar de elektrische gitaar. Deze echte muzikale duizendpoot speelt ook nog eens piano en kan ook lekker drummen. Op de elektrische gitaar speelt hij het liefst rockmuziek, afgewisseld met een ballad. Hij stond al eerder in de finale van Young Music Talent als solist en won een optreden in het Stadstheater.

De 16-jarige Jurgen speelt 2 jaar basgitaar en houdt van het spelen van rockmuziek. Zijn finaleplaats levert hem een mooie nieuwe toffe plek op om op te treden en verslaat hiermee het zweterige muzieklokaal op school. Zijn muzikale droom is om het helemaal te maken met de band, zodat hij zijn bankrekening lekker snel ziet groeien.  

De 16-jarige Lucien speelt voornamelijk gitaar, maar pakt snel andere instrumenten op, zoals de piano. Energieke hardrock en metal nummers speelt hij het liefst. Podiumervaring heeft hij inmiddels opgedaan op school en zijn doel is om met z’n eigen band te gaan touren over de wereld. 

De 15-jarige Samuel is de zanger van de band, maar speelt ook sinds zijn zesde piano. Zijn favoriete genre om te zingen is rock, want daarmee kan hij lekker losgaan. Hij houdt erg van de videogame ‘Brawl Stars’ en dat was meteen ook de inspiratiebron voor de bandnaam. 

De 15-jarige Dries speelt drums, maar is al net zo muzikaal als de rest van de groep. Hij speelt ook gitaar, basgitaar en piano. De meest bijzondere plek waar hij ooit heeft gespeeld is tijdens de begrafenis van zijn oma. Ooit wil hij ook nog in een grote show spelen.